Veelgestelde vragen

Tegenwoordig word je voortdurend gefotografeerd voor allerlei social media doeleinden maar het is even anders als je de camera inkijkt, in de spotlight staat en er ‘mooi’ op moet staan. Relax! Het komt allemaal goed. Als je binnenkomt maken we eerst even een praatje, drinken iets, laten de kinderen even rondkijken en de hond snuffelen. Je kamt je haren en kijkt nog een keer in de spiegel en dan gaan we beginnen. Het zal in het begin wel even raar zijn maar na een paar foto’s gaat het vanzelf hoor en ik help je natuurlijk. Tijdens de fotoshoot laat ik regelmatig wat foto’s zien op m’n toestel zodat je een beetje een idee krijgt hoe het eruit komt te zien.

Dat bepaal je zelf want het is jouw fotoshoot. Ik adviseer je wel om kledingstijl en -kleur op elkaar af te stemmen zodat je een mooi geheel krijgt op de foto. Het is nog steeds populair om met jeans en een wit shirt op de foto te gaan maar je kunt natuurlijk ook andere kleuren kiezen. Zorg dat de kledingstijl op elkaar is afgestemd zodat er niet iemand in een 3-delig pak en stropdas naast iemand met jeans en shirt staat.

In principe stuur ik de foto’s via ‘we transfer’ naar je mailadres toe; je ontvangt dus digitale bestanden. Wil je de foto’s op een andere manier ontvangen dan bespreken we dat vooraf.

Ik streef er altijd naar om na een week de foto’s naar je toe te sturen waaruit je mag kiezen.

Ja hoor, geen probleem. Ik kan heel goed kiezen welke foto’s het mooiste zijn maar dat is erg persoonlijk. Ik heb altijd voldoende foto’s gemaakt dus je kiest zelf welke foto’s je in groot bestand wilt ontvangen.

Ja, dat is net zo duur. Je huurt mij in om foto’s te maken en of dat nou mensen zijn of huisdieren, dat maakt niet uit.

Natuurlijk! Het laatste dat ik wil is een kat die over z’n toeren is dus misschien is het voor je kat wel net zo relaxed. Wat die reismand betekent 9 van de 10 keer een spuit in je achterwerk bij de dokter. Onze Bowie moet er niets van hebben en de leukste foto’s van hem heb ik gewoon thuis gemaakt. Ik neem een kleine achtergrondrol mee en als je de tafel en de stoelen opzij schuift dan maken we een mini studiootje. Houd er wel rekening mee dat als je niet in Ridderkerk of directe omgeving woont er eventueel reiskosten bij komen.

Ja hoor, ik heb een printer die tot A3 formaat (42 x 29.7 cm) kan printen.

Die kun je bestellen via mijn webshop. Je ontvangt een link naar jouw persoonlijke map die is beveiligd met een wachtwoord (dus alleen voor jou te zien). Hier kun je grote prints bestellen, foto’s op canvas laten drukken of een leuk fotocadeau bestellen.

Nee hoor, als het maar geen telefoon is. Je kunt met je spiegelreflex camera, systeem camera of compact camera deelnemen. Er is verschil in technische mogelijkheden maar de fotografiebegrippen zijn hetzelfde.

Tuurlijk! Alle informatie die ik geef tijdens de cursus heb ik op papier gezet en je ontvangt dit boekje tijdens les 1. Natuurlijk is het altijd handig om je eigen aantekeningen te maken.

Ja hoor, dat kan als er meer dan 2 deelnemers zijn. Dus als je met een vriendengroep de cursus wilt volgen op data die jullie uitkomen is dat geen probleem.

Nee, niet doen! Het zijn vaak hele dikke boekwerken en dat kost bergen papier. Zet het op een usb, dan kunnen we tijdens de lessen de handleiding bekijken; ik heb een laptop bij me. Als je het online wilt opzoeken: er is geen wifi in de studio.

Andere vragen?

Heb je een andere vraag?
Je kunt op allerlei manieren contact met me opnemen:

» vul contactformulier in bij ‘contact’ «
» mail naar: info@roelietjong.nl «
» bel naar: 06 – 55 88 59 80 «